8. lokakuuta 2016

Korianteripestolla kuorrutettu uunilohi

Pikkukokki oppi eilen kertaheitolla syömään puikoilla! Ostimme toissa kesänä Malesiasta lasten syömäpuikot, joiden päässä on kuminen apina helpottamassa harjoittelua. Olimme varmoja, että kaksi ja puoli -vuotias ei niillä vielä osaa syödä, mutta annoimme innokkaan Pikkukokin kuitenkin kokeilla. Vartin sitkeän yrittämisen jälkeen heppu ymmärsi homman idean ja alkoi lapata kalaa ja nuudeleita suuhunsa kuin vanha tekijä. Niin ne lapset osaavat yllättää!

Aasialaisia makuja tulviva lempeäntulinen pesto sopi lohen päälle täydellisesti ja lohen kylkeen nopeasti improttu nuudelisalaattikin oli herkullinen. Pesto-ohje löytyi K-ruoka-lehdestä 5/2016.

Korianteripestolohi
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
12 g inkivääriä
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 ruukku korianteria
50 g suolapähkinöitä
1 rkl limetinmehua
0,25 dl oliiviöljyä
750 g pala lohifileetä
merisuolaa

Mittaa kaikki ainekset lohta ja suolaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Suolaa lohifilee kevyesti. Levitä pesto fileen pinnalle ja paista lohta 200-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 42 astetta.



Nuudelisalaatti
300 g vehnänuudeleita
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl limetinmehua
3 kevätsipulinvartta
1 punainen mieto chili
1 ruukku korianteria
50 g rucolanversoja

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Sekoita öljy, etikka, soijakastike ja vastapuristettu limetinmehu nuudeleiden joukoon. Viipaloi kevätsipulit, poista chilistä siemenet ja viipaloi chilikin. Riivi korianteripuskasta lehdet. Sekoita sipulit, chilit, korianteri ja rucolanversot nuudeleiden joukkoon.

4 kommenttia:

  1. Ihanat syömäpuikot:) Ja korianterilla takuulla hyvää tuo lohi,rakastan korianteria:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippukeksintö kyllä nuo puikot, loistavaa koordinaatioharjoittelua :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä. Kiva idea tuo korianteripesto lohen pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Oli kyllä mukavaa vaihtelua perinteiseen uuniloheen :)

      Poista