Kimchiriisi, kimchi bokkeumbap, on helppo, nopea ja erittäin maukas korealainen ruokalaji, joka maistuu ainakin meillä myös perheen pienimmälle. Paistettu riisi ja kimchi sai kaverikseen paistetut jättikatkaravunpyrstöt.
Annos oli muuten lähes täydellinen, mutta omaan makuuni kimchiä olisi saanut olla enemmänkin, vaikkapa tuplasti. Kimchi on vaan niin hyvää!
Reseptin pohjana käytimme tällaista.
Annos oli muuten lähes täydellinen, mutta omaan makuuni kimchiä olisi saanut olla enemmänkin, vaikkapa tuplasti. Kimchi on vaan niin hyvää!
Reseptin pohjana käytimme tällaista.
Paistettu kimchiriisi jättikatkaravuilla
2,5 dl jasmiiniriisiä12 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
4 kevätsipulin vartta
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
3-4 kananmunaa
160 g kimchiä
100 g babypinaattia
3 rkl soijakastiketta
1 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl tummia seesaminsiemeniä
Keitä ensin riisi paketin ohjeen mukaan ja anna riisin vetäytyä ja jäähtyä hieman. Sulata ravut esim. kylmässä vedessä. Kuivaa ne lopuksi hyvin.
Hienonna kevätsipulinvarret renkaiksi. Kuumenna isossa pannussa öljy ja lisää pannuun riisi, kimchi, ravut ja kevätsipuli. Paistele kolmesta viiteen minuuttia kovalla lämmöllä tai kunnes ravut alkavat olla kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon pinaatti, soijakastike ja seesaminsiemenet. Sekoita hyvin, paista miedommalla lämmöllä vajaa minuuttia ja nostele ruoka lautasille.
Paista viimeisenä kananmunat annosten päälle. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Nyt tuli kyllä vesi kielelle:)
VastaaPoistaKimchi rocks! :)
Poista