Kurpitsa-aika on parhaimmillaan ja talvikurpitsoita saa kaupasta tällä hetkellä jopa alle eurolla kilo. Parin kilon kurpitsasta riittää syötävää todella paljon - pari-kolme henkeä syö tästäkin ruuasta pari kertaa helposti.
Täytetty kurpitsa on myös suhteellisen helppo valmistaa kokonaisena uunissa, se vaatii käytännössä vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Lopputuloksena on erinomaisen maukas syksyinen lihapata, ja mikä parasta, itse "patakin" on syötävää. Kurpitsa ja laadukas miedosti chilinen härän niska on aivan maaginen yhdistelmä. Ota vain valmiista padasta hattu pois ja leikkaa lautaselle reilu siivu kurpitsaa ja lusikoi täytettä päälle, nam!
Reseptiin vinkit löysimme täältä.
Täytetty talvikurpitsa
600 g black angus -härän kassleria
2 tl kuivattua timjamia
1,5 tl chilihiutaleita
reilusti rouhittua mustapippuria
merisuolaa maun mukaan
2 rkl voita
1 iso vihreä paprika
400 g laadukasta tomaattimurskaa
2 dl jasmiiniriisiä
1 keskikokoinen talvikurpitsa (n. 2,5 kg)
Vuorokauden marinoitunutta black anguksen niskaa |
Leikkaa liha suupaloiksi ja ruskista palat voissa kuumalla pannulla. Kuutioi paprika reiluiksi paloiksi ja lisää palat pannulle. Peitä pannu kannella, laske lieden lämpöä ja hauduttele lihoja ja paprikoita tunnin verran. Lisää joukkoon tomaattimurska, kiehauta ja lisää sekaan riisi. Anna seoksen hautua kannen alla vartin verran aina välillä hämennellen. Ota pannu liedeltä, kun neste on imeytynyt riiseihin.
Koverrettu kurpitsa valmiina täytettäväksi |
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista kurpitsaa 200-asteisessa uunissa 90 minuutin ajan tai kunnes liha on mureaa ja kurpitsa pehmeää.
Uunivalmis täytetty talvikurpitsa |
Kaunis annos:) Kurpitsat ovat kyllä herkkua;itsekin käytän niitä paljon,etenkin näin syksyllä
VastaaPoistaKiitos Jael! Erilaiset kurpitsat ovat monipuolisuudessaan ihan erinomaista sadonkorjuuruokaa, nam :)
PoistaMahtavan kuuloinen resepti! Kurpitsa ja lihapadat ovat herkkuja, ja tässä ne tavallaan yhdistyvät. ;)
VastaaPoistaKiitos Siiri! Tämä oli todellinen one pot wonder :)
Poista