16. marraskuuta 2016

Aurajuusto-punajuuri-lihapata

Maanantaina on mukava töistä tullessa vain nopeasti lämmittää sunnuntaina hartaudella haudutettua lihapataa. Tämä satokauden herkku sai juurevan makunsa kauniista punajuurista. Voissa ruskistetut herkkusienet ja aromikas aurajuustokuorrute kruunaavat kokonaisuuden.

Resepti on muunnelma Pirkan ruokaliitteestä (11/2016) löytyneestä ohjeesta.

Aurajuustokuorrutettu punajuuri-nautapata
800 g naudan keittolihaa, esim. etuselkää
600 g punajuuria
2 keltasipulia
2 hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
10 maustepippuria
1tl merisuolaa
2 laakerinlehteä
4 dl lihalientä
1 dl punaviiniä
200 g herkkusieniä
2 rkl voita
125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)

Leikkaa naudanliha isoiksi kuutioiksi ja ruskista palat uuninkestävässä padassa. Kuutioi kuoritut punajuuret, sipulit ja omenat, lisää pataan ja sekoita ainekset varovasti.

Lisää sekaan pippurit, suola ja laakerinlehdet sekä lihaliemi. Kiehauta pata, peitä se kannella ja siirrä sitten 120-asteiseen uuniin hautumaan noin kolmeksi tunniksi tai kunnes liha on täydellisen mureaa.

Paista sieniä voissa keskilämpöisellä pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Jaa pata uuninkestäviin annoskulhoihin, lisää päälle paistettuja sieniä ja murustele lopuksi pinnalle homejuusto. Sulata juusto nopeasti uunissa grillivastusten alla tai pienellä kaasupolttimella (eli "toholla").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti