2. marraskuuta 2016

Intialainen kasviscurry

Intialaisessa ruuan hyvä puoli on ehdottomasti intensiivinen maku ja mausteisuus. Huonompi homma on se, että arkena tällaisen valmistaminen töiden jälkeen on suorastaan järjetön ajatus. Sen verran näihin saa aina aikaa menemään. Toinen haaste on tietysti tuo mausteiden (ja muidenkin ainesosien) runsaus, onneksi kuivamausteet säilyvät pitkään.

Vaivannäkö toisaalta palkitaan erittäin herkullisilla mauilla ja currya voi huoletta tehdä kerralla isommankin satsin jääkaappiin ja/tai pakastimeen tulevaisuutta varten.

Tämän reseptin kasasimme tämän pohjalta.

Intialainen kasviscurry

2 rkl paistoöljyä
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
5 cm inkivääriä
1 rkl korianterijauhetta
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
0,5 tl cayennea
1 rkl tomaattipyreetä
5 dl kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa (400 g)
1 ceyloninkanelitanko
1 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
1 pienehkö kukkakaali
2 isoa perunaa
2 tomaattia
2 porkkanaa
1 tlk kikherneitä
100 g babypinaattia
2 rkl limetin mehua
1 tl limetin kuorta
1 puntti tuoretta korianteria

Ota iso kasari liedelle lämpiämään, lorauta sinne öljy. Hienonna punasipuli ja paista sitä muutama minuutti niin, että sipulit alkavat ruskistua. Pienennä lämpöä. Murskaa valkosipulit ja raasta inkivääri, lisää kasariin. Kuullottele hetki ja lisää joukkoon jauhettu korianteri, jeera, kurkuma, cayenne ja tomaattipyree. Sekoita hyvin.

Lisää kasariin kasvisliemi ja kookosmaito sekä kanelitanko. Anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia. Pilko sillä välin kukkakaali, perunat ja tomaatit sekä porkkanat. Lisää kasariin ja hauduttele noin 20 minuuttia tai kunnes kukkakaali, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Lisää lopuksi joukkoon huuhdellut ja valutetut kikherneet, pinaatti, limetin mehu sekä kuori ja silputtu korianteri. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti