22. tammikuuta 2017

Perheen kanssa safkalla Murussa


Eilen järjestettiin ensimmäistä kertaa perheystävällisemmän ravintolakulttuurin puolesta puhuva Perheet safkaa -tapahtuma. 13 helsinkiläistä laaturavintolaa osallistui tempaukseen, josssa lapsiperheitä kannustettiin viettämään yhteistä aikaa hyvän ruoan parissa. Sattumalta bongasin tapahtuman hyvissä ajoin, joten onnistuimme saamaan pöydän ravintola Murun lounaskattauksesta.

Ravintolan ulkopuolella oli heti yhdeltätoista melkoinen rivi vaunuja ja kärryjä. Pöydät tulivat täyteen ja pienimmille ruokailijoille oli jopa onnistuttu taikomaan tarpeeksi syöttötuoleja. 2½-vuotias Pikkukokki istuutui aikuisten penkille mutta sai huomaavaisesti käyttöönsä astetta normaalia pienemmät aterimet.


Lounasmenu koostui jaettavasta alkupalasta, kala-pääruoasta ja suklaisesta jälkkäristä. Alkupalasetin savulohituutit, pastramibriossit ja aioliin dipatut perunakroketit veivät kaikki kielen mennessään. Pääruoka oli pelattu varman päälle - paistettu siikafile, sitrus-perunapyree ja tomaattivaahto -combo näytti toimivan naapuripöytienkin lapsiasiakkaille. Jäätelöstä unelmoineen Pikkukokin haave toteutui, kun jälkiruokana tarjoiltiin pähkinäistä suklaakakkua, banaanijäätelöä ja herttainen itse tehty vaahtokarkki.


Ruoan päälle pääsimme ihmettelemään Murun pientä keittiötä, jossa lapsille oli tarjolla vielä yllätyksenä suklaatikkarit. Sokeriin tottumatonta Pikkukokkia ei ihan vähään aikaan tarvinnutkaan sitten pistää päiväunille. Lopulta kaikkensa antanut heppu kuitenkin sammui Ruoholahdessa autoon jo ennen kuin ajoimme parkkihallista ulos.


Perheet safkaa -tapahtuma oli liikkeellä tärkeän asian puolesta. Lapsi oppii ravintolaetiketin, niin kuin minkä tahansa muunkin asian, vain harjoittelemalla. Vaikka uhmaikäisen kanssa ravintolassa käyminen onkin aina vähän venäläistä rulettia, olemme toistaiseksi välttyneet raivokohtauksilta ravintoloissa pidemmänkään kaavan ruokailuissa. Sen sijaan minikulinaristi on vuodattanut useammankin ylidramaattisen krokotiilinkyyneleen, kun olemme kävelleet ravintoloiden ohi menemättä sisään... Haasteensa kullakin :)


2 kommenttia:

  1. Voi miten kiva ja herkullinen juttu ,ja kaiken lapsivieras ravintolassa-kritiikin jälkeen hyvin tervetullutta.Täällä etelässähän näkee paljonkin lapsia ravintoloissa,illallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Etelänreissuilla illastaminen ravintolassa lapsiperheenä pitkän kaavan mukaan - viineineen - on itsestäänselvyys, ehkä jonain päivänä vielä täällä Pohjolassakin.

      Poista