Baharatilla ja tahiniseoksella maustettu kokonainen kukkakaali uunissa kuulosti todella erikoistelta, joten sitähän oli tietenkin päästävä kokeilemaan heti. Onneksi baharatin aineksetkin löytyivät kaapista. Tuota mahtavaa maustetta kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, se säilyy kyllä hyvin.
Lopputuloksena saimme erittäin maukasta rapeakuorista, mutta sisältä pehmeää kukkakaalia. Kerrankin kukkakaalissa oli makua! Resepti napattiin täältä.
Baharat-mausteseos
1,5 rkl mustapippureita
2 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl jeeransiemeniä
5 neilikkaa
1 tl kaardemumman siemeniä
1 tl jauhettua kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
1 rkl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
Mittaa kaikki mausteet valurautapannulle, kuumenna ja paahda kunnes tuoksut irtoavat hyvin. Kippaa mausteet pannulta mortteliin ja jauha hienoksi, sekoita hyvin ja purkita.
Tahinipaahdettu kukkakaali
2 kukkakaalia
6 rkl vaaleaa tahinia
1 sitruunan mehu
Trimmaa kukkakaalit, mutta jätä kanta paikoilleen. Keitä kukkakaaleja vedessä 7 minuuttia. Valmista sillä välin tahiniseos. Sekoita kaikki loput ainekset keskenään niin, että tahnasta tulee levitettävää. Lisää tarpeen mukaan hieman vettä tai oliiviöljyä sekaan.
Nosta kukkakaalit kiehuvasta vedestä, valuta ja kuivaa ne sekä anna hieman jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun kukkakaalit ovat jäähtyneet, asettele ne uunivuokaan kannastaan pystyyn. Levitä tahiniseos kukkakaalien pintaan.
Laita kukkakaalit uuniin ja paista noin tunti tai kunnes kukkakaalit alkavat olla pehmentyneitä. Nosta uunin lämpöä reippaasti ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes tahiniseos alkaa tummua. Valmista tällä välin mausteöljy (ks. alla).
Nostele kukkakaalit uunista, halkaise ja tarjoile. Valuttele lopuksi mausteöljyä pintaan.
Mausteöljy
puntti persiljaa
puntti korianteria
3 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
raastettu sitruunan kuori
ripaus suolaa
Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tahnaksi.
Mittaa kaikki mausteet valurautapannulle, kuumenna ja paahda kunnes tuoksut irtoavat hyvin. Kippaa mausteet pannulta mortteliin ja jauha hienoksi, sekoita hyvin ja purkita.
Tahinipaahdettu kukkakaali
2 kukkakaalia
6 rkl vaaleaa tahinia
1 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl baharat-mausteseosta
2 rkl vettä
1 tl suolaa
Trimmaa kukkakaalit, mutta jätä kanta paikoilleen. Keitä kukkakaaleja vedessä 7 minuuttia. Valmista sillä välin tahiniseos. Sekoita kaikki loput ainekset keskenään niin, että tahnasta tulee levitettävää. Lisää tarpeen mukaan hieman vettä tai oliiviöljyä sekaan.
Nosta kukkakaalit kiehuvasta vedestä, valuta ja kuivaa ne sekä anna hieman jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun kukkakaalit ovat jäähtyneet, asettele ne uunivuokaan kannastaan pystyyn. Levitä tahiniseos kukkakaalien pintaan.
Laita kukkakaalit uuniin ja paista noin tunti tai kunnes kukkakaalit alkavat olla pehmentyneitä. Nosta uunin lämpöä reippaasti ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes tahiniseos alkaa tummua. Valmista tällä välin mausteöljy (ks. alla).
Nostele kukkakaalit uunista, halkaise ja tarjoile. Valuttele lopuksi mausteöljyä pintaan.
Mausteöljy
puntti persiljaa
puntti korianteria
3 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
raastettu sitruunan kuori
ripaus suolaa
Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tahnaksi.
Tuollainen on mun suurta herkkua,ja muutenkin vakiokamaa täällä monessa ruokapaikassa:)Nam nam:)
VastaaPoistaKukkakaalireseptejäsi on tullut täälläkin ihailtua :)
PoistaKiva kuulla, että tahini-kukkakaali pääsi testiin teidänkin keittiössä :) Ja vielä mukavampaa, että myös tykkäsitte siitä :)
VastaaPoistaErinomaisen hyvää oli kyllä, sinulla oli kyllä mahtavat kuvat samasta annoksesta!
Poista