25. tammikuuta 2017

Taroccojäätelö


Italialainen Tarocco on veriappelsiinilajikkeiden helmi - mahtavan aromaattinen, mehukas ja makea hedelmä. Kun mehun keittää kasaan, siirapilla voi maustaa esimerkiksi kotitekoisen jäätelön. Kauniin keltainen jäätelö maistuu yhtä aikaa sekä keväisen raikkaalta että täyteläisen kermaiselta.

Veriappelsiinijäätelö jäätelökoneella
2 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
4 kananmunankeltuaista
1 dl valkoista sokeria
2,5 dl vastapuristettua Tarocco-veriappelsiinimehua (n. 4 kpl)

Mittaa kerma, maito, sokeri ja keltuaiset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna jäätelömassaa hitaasti, välillä sekoitellen, kunnes se on 82-asteista tai alkaa silmämääräisesti saeta. Varo keittämästä, jotta keltuaiset eivät kypsy liikaa. Ota kattila liedeltä ja anna massan jäähtyä rauhassa jääkaappikylmäksi.

Purista veriappelsiineista mehu ja mittaa toiseen kattilaan. Kiehuta mehua kasaan, kunnes siitä on vajaa puolet jäljellä ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa vispilällä appelsiinisiirapin joukkoon kermaseos ohuena nauhana. On tärkeää, että molemmat nesteet ovat yhdistettäessä täydellisen kylmiä, jotteivät maitotuotteet juoksetu.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes massa alkaa näyttää löysältä jäätelöltä.

Anna koneen käydä, kunnes se ei enää tahdo jaksaa pyörittää jääelöä, kaavi jäätelö pakasterasiaan ja pakasta vielä vähintään tunnin verran ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Veriappelsiinit ovat tosiaankin ihania,ja tuohon Tarocco-veriappelsiiniin törmäsin vasta tällä viikolla,nimeen siis. Siirappi varmaan ihanaa,itsekin keitin tänään siirappia,mutta pomeransseista,kun minulla oli niitä tuhoton määrä,ja piti keksia kaikenlaisia käyttötapoja niille.Nam,sitrusjäätelöt ovat suosikkejani:=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyistä jäätelöistä sitrusjäätelöt ovat minunkin suosikkejani, mutta kaupasta mukaan tarttuu yleensä syntisiä pähkinän, toffeen ja/tai suklaan yhdistelmiä :)

      Poista