9. tammikuuta 2017

Uba ja humal, olutpuoti Tallinnassa


Uba ja humal
Uusi vuosi ja arkistojen aarteet. Tämäkin juttu on jäänyt näemmä julkaisematta, kävimmehän katsastamassa Uba ja humalin joskus pari vuotta sitten. Reissuraportti Tallinnaan on siis hieman jo hämärän peitossa, pahoittelut siitä - lyhyestä virsi kaunis.

Tallinnasta on löytynyt laatutietoisen iloksi jo hyvän tovin useampikin pienempi ja vähän isompikin laadukkaita oluita ja siidereitä myyvä puoti. Uba ja humal löytyy Tallinnan Kalasadaman alueelta. Uba ja humalissa on hyvä ja laaja valikoima erikoisempia ja laadukaampia virvokkeita. Tuolloin pari vuotta sitten kyseisestä puodista löytyi myös laadukkaita papukahveja.

Lisäksi vuosia trendikkäänä hipsterialueena tunnetulla Telliskiven alueella on useampiakin käsityöläisoluita myyviä pieniä puoteja. Valikoimaa riittää laadukkaammista perustuotteista harvinaisempiin ja huomattavan arvokkaisiinkiin.

Hyvien ja hieman harvinaisempien viinien ystävälle voi suositella hyvin Best Wineä. Best wine on rento viinikauppa, jossa on ollut ainakin aiemmin useasti melko laadukkaitakin tastingeja. Pari sanaa Best Winen viinivalinnoista olemme kirjoitelleet joskus aikoinaan täällä.

Lopuksi vielä muistutuksenomaisesti muutama vanha ravintolatärppi, joista olemme kirjoitelleet, ne löytyvät täältä ja täältä.

Näitä muistellessa tekee mieli suunnitella jälleen reissua Tallinnaan, jospa sitä kevään mittaan ehtisi sinnekin taas.
Muutama tuliainen, joista ainakin osaa saa tänä päivänä jo Suomestakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti