31. maaliskuuta 2017

Kookoksiset banaani-puolukkamuffinit

Pikkukokki on ollut kotona sairaana tällä viikolla, joten mitä tekeekään tunnollinen vanhempi saadessaan päiväunien ajaksi pienen vapaahetken? Töitä. Leipoo tietysti maailman parhaita ja mehevimpiä muffineita!

Resepti syntyi vanhalla tutulla mitä kaapista löytyy -menetelmällä. Monenmoista hyväähän sieltä löytyikin. Puolukkaisissa banaanimuffineissa maistuu mukavasti myös kookos, kaura, kaneli ja hunaja. Muffinit säilyvät täydellisinä parikin päivää - jos siis maltat olla mässäilemättä kaikkia heti.

Kookoksiset puolukka-banaanimuffinit (16 kpl)
3 mustunutta banaania
1 kananmuna
1 dl rypsiöljyä
2,25 dl kevytmaitoa
0,75 dl ruskeaa ruokosokeria
0,5 dl hunajaa
2 dl kaura-ruis-pikahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ceyloninkanelia
2 dl puolukoita

Muussa banaanit soseeksi haarukalla. Riko kananmunan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon banaanisose, öljy, maito, sokeri ja hunaja.

Mittaa seoksen päälle kaura-ruis- ja kookoshiutaleet sekä vehnäjauhot. Nypi jauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaneli. Sekoita taikina sitten tasaiseksi ja nostele lopuksi joukkoon puolukat.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 18 minuutin ajan.

2 kommenttia:

  1. Kivat ainekset muffineissa,monta kertaa sellaisista "kaapista löytyy" aineksilla tehdyt jutut ovat tosi hyviä:) Paranemista pikkuiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukokki kiitää! Ihan totta - varsinkin kun olen muutenkin aika huono seuraamaan orjallisesti reseptejä :)

      Poista