21. maaliskuuta 2017

Lämmin rapu-pestosalaatti

Alkuvuosi on valitettavasti mennyt meillä olosuhteidenkin pakosta aika vaatimattomasti ruokien suhteen. Tässä sentään yksi hyvä ateria, jonka ehtii tehdä nopeastikin töiden jälkeen arkea piristämään! Tavoistamme poiketen käytimme vieläpä valmispestoa, joka nopeuttaa ja helpottaa ruuan valmistusta entisestään.

Idea reseptiin napattiin täältä.

Lämmin rapu-pestosalaatti
400 g jättikatkarapuja
3 dl carnaroli-riisiä
1 limetti
merisuolaa
mustapippuria
190 g genovalaista pestoa
80 g babypinaattia
kourallinen kuorellisia manteleita

Sulata ravut, jos ne ovat pakasteita. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, kiertoilmalle. Ota kattila liedelle, kiehauta litra vettä ja lisää sekaan riisit. Keittele miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Mausta ravut raastetulla limetin kuorella, merisuolalla ja mustapippurilla. Laita uuniin ja paista noin 5-10 minuuttia tai kunnes ravut ovat kypsiä. Halkaise limetti ja purista mehua rapujen päälle.

Kun riisi on al dente, kaada ylimääräinen vesi pois. Sekoita riisin joukkoon pesto, maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa. Purista joukkoon myös reilusti limetin mehua ja sekoita hyvin. Huuhtele pinaatit ja sekoita kuuman riisin joukkoon. Nostele ravut annosten päälle, rouhi vielä mantelit ronskisti ja ripottele lautasille.

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen salaatti,nam:)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tästä reseptistä - sekä kaikista niistä muista kiinnostavista ohjeista, jotka olen jo nyt lukenut pari päivää sitten löytämästäni blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Anonyymi, kiva kuulla!

      Poista
  3. Riisi ei ole minulle kovin tuttu raaka-aine, jostain syystä ei vain tule käytettyä. Siksi jäinkin miettimään, miksi juuri carnaroli-riisi. Ts. kelpaisiko mikä tahansa risottoriisi vai onko juuri carnarolissa jotain, miksi se sopii tähän parhaiten? Salaatti kuulostaa oikein herkulliselta eli täytyypä kokeilla jossain vaiheessa itsekin!

    VastaaPoista