29. maaliskuuta 2017

Sichuanin nuudeli-jauhelihapaistos

Kiinan keskiosassa sijaitseva, Jangtsen neljästä sivujoesta nimensä saanut Sichuanin maakunta on monelle länsimaalaiselle tuttu herkullisen keittiönsä kautta. Sichuanissa käytetään runsaasti mausteita, kuten maakunnan mahtavantuoksuista nimikkopippuria sekä valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja tähtianista. Kukapa ei olisi joskus syönyt kiinalaisessa ravintolassa kanaa kung pao? Kannattaa kokeilla kokkailla kotona myös maukkaita dan dan -nuudeleita.

Allaolevassa, food.comista löytyneessä reseptissä on käytetty myös hoisin-kastiketta, joka ei taida perinteiseen sichuanilaiseen keittiöön kuulua. Menköön tämä pieni lainaus kantonilaisen keittiön puolelta, kun sichuanilaista fermentointua härkäpapu-maustetahnaakaan (doubanjiang) ei juuri sattunut kaapista löytymään...

Sichuanin nuudeli-jahelihapaistos
400 g naudanjauhelihaa
1 rkl seesamiöljyä
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl inkivääriä raastettuna
0,5 tl chilirouhetta
1 dl hoisin-kastiketta
2 rkl kiinalaista tummaa soijakastiketta
2 rkl maissitärkkelystä
1,5 dl lihalientä
200 g nuudeleita
3 kevätsipulinvartta

Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Sekoita joukkoon valkosipulijauhe, inkivääriraaste, chilirouhe, hoisin-kastike ja soijakastike.

Sekoita maissitärkkelys kylmään lihaliemeen ja kaada seos jauhelihapaistoksen joukkoon. Kiehauta niin, että kastike sakenee.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita paistoksen joukkoon. Koristele annokset kevätsipuliviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti