2. huhtikuuta 2017

Hunajaiset hoisin-nuudelit


Kiinalaisen ruoan valmistus vaatii muutamaa spesiaaliainesosaa, joita sitten jää kaappin, jollei valmista lisää kiinalaista ruokaa. SIispä tässä vielä yksi helppo ja herkullinen resepti, johon saa mukavasti upotettua hoisin-kastiketta ja sherryä.

Kastikkeeseen löytyi vinkki The Woks of Life -blogista.

Hunajaiset hoisin-nuudelit
400 g porsaan ulkofileetä
0,5 rkl paahdettua seesamiöljyä
5 levyä munanuudeleita
2 kevätsipulia
2 tl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä

kastike:
1 rkl hunajaa
2 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl vaaleaa kiinalaista soijakastiketta
0,5 rkl kuivaa sherryä
0,5 tl paahdettua seesamiöljyä
0,25 tl jauhettua valkopippuria

Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Leikkaa possunfilee suikaleiksi ja ruskista suikaleet seesamiöljyssä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi kevätsipulit. Paahda seesaminsiemenet tuoksuviksi kuumalla, kuivalla paistinpannulla.

Sekoita nuudeleiden joukkoon kastike ja lihasuikaleet. Koristele annokset kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti