28. huhtikuuta 2017

Kermainen parsakeitto

Vihreä tankoparsa on monipuolinen sesonkiherkku. Se maistuu kylmänä ja kuumana, grillattuna, paahdettuna, keitettynä kuin soseutettunakin.

Kerman ja sitruunan kanssa parsasta saa aikaan suussasulavan samettisen keiton, joka sopii niin kevyeksi pääruoaksi kuin kauniiksi alkupalaksikin.

Parsakeitto tuo kivasti keväistä vihreyttä myös vappupöytään. Ei muuta kuin ainekset kauppalistalle!

Kermainen parsakeitto
500 g vihreää tankoparsaa
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
3 dl vettä
1,5 tl valkoista sokeria
0,75 tl merisuolaa
2 dl kuohukermaa
1 pieni sitruuna

Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Leikkaa parsat muutaman sentin mittaisiksi palasiksi, sipuli lohkoiksi ja murskaa valkosipuli kevyesti veitsen terä lappeellaan. Lisää ainekset kattilaan veden, sokerin ja suolan kera, kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla kymmenen minuuttin ajan. Nosta muutamia parsannuppuja halutettsasi varovasti talteen koristeluksi (tai kuten Pikkukokki kuvassa, täytä koko keittolautanen koristeilla :) ).

Soseuta keitto, lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja purista lopuksi joukkoon sitruunamehu.

2 kommenttia:

  1. Teidän pienellä ruokastailaajalla on silmää, ihana lautasellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harjoitus tekee mestarin, vielä teemana on "more is more" :)

      Poista