9. toukokuuta 2017

Chipotle-chorizopaistosta ja ruisleipäsiä

Uunissa paistuvat supisuomalaiset, satavuotiaaseen hapanjuureen leivotut ruisleivät ja samaan aikaan liedellä porisee mahtavan mausteinen chipotle- & chorizomakkarapaistos. Mitäpä jos ne yhdistäisi? Lopputuloksena syntyi virkistävän erilainen, mutta täydellisen harmoninen cross kitchen -annos, jota voi nyt myös äänestää Snellmanin reseptikilpailussa. Snellman arpoo äänestäjien kesken kolme uutuustuotepakettia!

Maailman makuja ennakkoluulottomasti esittelevää settiä yhdistävät mahdollisimman puhtaat, kotimaiset raaka-aineet ja lisäaineettomuus. Snellmanin All Natural -sarjan lihaisat makkarat ja nakit ovat nimittäin harvinaista kyllä kaikki täysin lisäaineettomia. Kokeilimme combopakkausta, jossa savuinen chipotlemakkara on paritettu paprikalta ja sipulilta maistuvan chorizon kanssa. Molempia makkaroita yhdistää sopivasti tulinen luonne. Ne on tehty kotimaisesta porsaan- ja naudanlihasta, kuorena toimii puolestaan lampaansuoli.

Chipotle- ja chorizomakkarat ovat valmiiksi kypsenettyjä, joten niitä voi natustaa suoraan paketista (köh köh) tai käyttää esimerkiksi salaateissa. Näppärän kokonsa puolesta ne sopivat mainiosti myös grillivartaisiin ja toimivat mukavasti uuniruoissakin.



Chipotle- ja chorizomakkarapaistos

200 g mustapapuja
1 rkl oliiviöljyä
2 sellerinvartta
5 pientä punasipulia
1 tl savupaprikajauhetta
2 dl hedelmäistä alea (esim. Linden Breweryn appelsiinilla maustettu Just Ale)
merisuolaa
mustapippuria

tarjoiluun: ruisleipäsiä ja timjaminoksia

Liota mustapapuja yön yli väljässä vedessä ja huuhdo ne. Keitä papuja suolavedessä 40 minuutin ajan.

Viipaloi varsisellerit ja puolita punasipulit. Kuumenna öljy padassa ja kuullota kasviksia kymmenen minuuttia. Ripottele joukkoon savupaprikajauhe. Lisää pataan myös valutetut pavut sekä olut. Anna seoksen kiehua viiden minuutin ajan, peitä pata kannella ja hauduta vielä toiset viisi minuuttia.

Kuutioi paprika ja sekoita palat yhdessä kokonaisten makkaroiden kanssa paistoksen joukkoon. Laita kansi takaisin päälle ja hauduttele vielä 15 minuuttia. Mausta paistos lopuksi suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Tarjoile paistos lämpimien ruisleipien päällä ja koristele annokset tuoreella timjamilla.


Juureen leivotut ruisleipäset

Muotoile kohonneesta taikinasta noin 15 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä leipäsiä. Kohota leipiä liinan alla nelisen tuntia.

Paista leipäsiä 225-asteisessa kiertoilmauunissa 10 minuutin ajan, vähennä lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuutin ajan. Kääri leivät pellavaliinaan vetäytymään vähäksi aikaa ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Snellman All Natural

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti