30. toukokuuta 2017

Mustan possun secreto grillissä

Onko parempaa yhdistelmää kuin kesä, grillaus ja mustan possun laatuliha! Suola ja mustapippuri on kaikki, mitä ibericoporsaan secreto kylkeensä kaipaa, joten tämä herkku valmistuu täydelliseksi karuimmissakin mökkiolosuhteissa.

Ibericoporsaan lihan väri on tumma, rakenne erittäin murea, maku vienon pähkinäinen ja rasva suussasulavan maukasta. Secreto on kauppiaan "salainen leikkuu", napattu esimerkiksi porsaan lavan ja kyljen välistä syvemmältä ruhoa (cruceta). Hyvinvarusteltujen ruokakauppojen pakastealtaista löytyvä Familian secreto on mitä ilmeisimmin kauniisti marmoroitunutta crucetaa.

Mustan possun liha kannattaa, ja sen voi huoletta jättää kansainväliseen tapaan mediumiksi (sisälämpötilana 62 astetta on optimi).

Grillattu ibericoporsaan secreto
500 g Familian ibericoborsaan secretoa
merisuolaa
mustapippuria

Sulata secreto hitaasti jääkaapissa jaota sitten huoneenlämpöön. Hiero pintaan reipas suola ja mustapippuri, anna maustua huoneenlämmössä kunnes liha on lämmennyt grillauskuntoon.

Grillaa secreto ensin kummaltakin puolelta todella kuumassa grillissä. Vähennä grillissä lämpöä reilusti, nosta liha yläritilälle ja grillaa epäsuorassa lämmössä kunnes lihalämpömittari näyttää 62 astetta tai liha näyttää vielä selvästi punertavan mediumilta. Nosta liha grillistä ja kääräise löyhästi folioon. Anna vetäytyä 10-20 minuuuttia ennen siivutusta.

Tarjoile esimerkiksi halkaistujen, vuohenjuustolla täytettyjen ja parmesanjuustolla gratinoitujen grillattujen kesäkurpitsojen kera.


Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti