20. toukokuuta 2017

Pizza Alfredo & Pizza Verde

Ostimme kevättalvella pelleteillä toimivan, kompaktin pizzauunin Uuni 2S. Pienen alkukankeuden jälkeen (kannattaa lukea ne käyttöohjeet...) se on osoittautunut lyömättömäksi härveliksi ja Uunissa on onnistuneesti paistunut niin pizzaa kuin rieskojakin.

Uuni lämpenee pelleteillä niin kuumaksi, että pizzoihin saa autenttisen puu-uunissa paistetun pizzan ulkonäön ja maun. Koska Uuni on todella, todella kuuma, pizzat valmistuvat noin minuutissa - pikaruokaa minun makuuni.

Tällä kertaa Uuniin pääsi juustoisella alfredokastikkeella ja vihreällä yrtti-kapris-öljyllä päällystettyjä pizzoja. Kuvan överissä splizzassa on molempia soosseja fifty-fifty.


Pizza Alfredo & Pizza Verde
pizzataikina:
12 dl manitoba cream -vehnäjauhoja
10 g kuivahiivaa
1,5 tl hienoa merisuolaa
4,5 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
(durumvehnäjauhoja pizzojen siirtelyä helpottamaan)

salsa alfredo:
50 g voita
2 dl kuohukermaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus valkopippuria
2,5 dl parmesanraastetta

salsa verde:
1 iso ruukku silolehtipersiljaa
1 dl oliiviöljyä
3 rkl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kapriksia
1 tl basamicoa
merisuolaa
mustapippuria

täytteet:
500 g vihreää tankoparsaa
1 oranssi paprika
100 g ruskeita herkkusieniä
200 g gruyerejuustoa
1 ruukku basilikaa
12 siivua coppaa (tai muuta ilmakuivattua kinkkua)

Valmista taikina. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhojen joukkoon. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita öljyn kanssa kuivien aineiden joukkoon. Taikina saa olla esimerkiksi levypizzataikinaa napakampaa, jotta pizzat ovat helposti käsiteltävissä. Vaivaa taikinaa vähintään kymmenen minuuttia tai kunnes se on saanut sopivan sitkoisan rakenteen. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä tunnin ajan.

Valmista kastikkeet taikinan kohotessa. Aloita alfredo-kastikkeesta. Sulata voi kattilassa, kaada joukkoon kerma ja anna porista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon raastettu valkosipuli, ripaus valkopippuria ja raastettu parmesan. Sekoita voimakkaasti ja keittele kastiketta vielä toiset viisi minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa salsa verden ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi kastikkeeksi.

Valmistele täytteet. Leikkaa parsoista puumainen kantaosa, kuori varret ja keitä parsoja kuuden minuutin ajan suolavedessä. Siivuta paprika ja käytä halutessasi paprikatkin kiehuvassa suolavedessä, jotta ne hieman pehmenevät. Siivuta sienet, raasta juusto, riivi basilikasta lehdet ja siivuta coppa.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kuuteen osaan. Muotoile taikinasta sormin ohuita pizzapohjia (varo rikkomasta kohoamisen aikana muodostuneita ilmakuplia). Jos siirtelet pizzoja lapiolla uuniin, durumvehnäjauhotus varmistaa, ettei pohja tartu leivonta-alustaan eikä pizzalapioon.

Levitä pohjille kastiketta, juustoraastetta, parsoja, paprikaa ja sieniä. Paista Uunissa puoli minuuttia, kierrä pizzaa puoli kierrosta ja paista vielä toiset puoli minuuttia (tai paista pizzat maksimikuumassa kotiuunissa, mieluiten pizzakivellä tai etukäteen kuumennetulla, öljytyllä uunipellillä). Lisää paistettujen pizzojen päälle ennen tarjoilua basilikaa ja coppaa.

Ihka ensimmäinen Uunissa paistettu pizzamme. Paistoajan ja kääntämisen kanssa saa olla tarkkana!

2 kommenttia:

  1. Kävin katsomassa Uunin sivuja,olipa kiva uuni,ja varmasti saa sillä tehtyä ihania herkkuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti oli kannattava ostos! Harmi vaan, kun nyt ehti jo ilmestyä uusi versio Uuni 3 :)

      Poista