22. toukokuuta 2017

Rakuuna-porkkanakeitto

Uuden sadon porkkanoita odotellessa viime vuoden viimeiset beetakaroteenipommit kannattaa nyt surauttaa samettiseksi sosekeitoksi. Porkkanan makupariksi sopii tietysti klassinen rakuuna. Keiton päällä komeilevien ras el hanout -paahdettujen kikherneiden idea saatiin aiemmin kokeillusta Ottolenghin keittoreseptistä. Mahtavan hyvää!

Rakuuna-porkkanakeitto paahdetuilla ras el hanout -kikherneillä
1 kg porkkanoita
1 l kasvislientä
1 ruukku rakuunaa
170 g säilöttyjä kikherneitä
1,5 rkl ras el hanout -maustetta
1 tl oliiviöljyä
merisuolaa

Kuori porkkanat ja leikkaaa ne reiluiksi paloiksi. Keitä porkkanoita kasvisliemessä 25 minuutin ajan tai kunnes ne ovat tarpeeksi pehmeit soseutettavaksi. Kaada suurin osa liemestä talteen toiseen astiaan ja soseuta loput liemestä porkkanoiden kanssa keitoksi. Ohenna tarvittaessa säästetyllä liemellä. Silppua rakuuna, sekoita keiton joukkoon ja mausta lopuksi suolalla.

Huuhdo kikherneet, pyörittele ne öljyssä ja ripottele joukkoon ras el hanout ja ripaus suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10 minuutin ajan. Tarjoile keiton päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti