19. toukokuuta 2017

Ruusuinen rucolakeitto

Tässä kevään toistaiseksi kauneimman päivän kunniaksi valloittavan vihreää keittoa, vienoa ruusuntuoksua sekä mausteisia porkkanoita ja kikherneitä.

Alkuperäinen ohje on maestro Ottolenghin käsialaa, mutta korvasimme MieliRuoka-blogin tapaan vesikrassin rucolalla. Mahtavan hyvää - on se Ottolenghi vaan velho!

Ruusuinen rucolakeitto
2 isoa porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
2,5 rkl ras el hanout -maustetta
0,5 tl ceyloninkanelia
340 g kypsiä kikherheitä
1 keltasipuli
3 rkl raastettua inkivääriä
6 dl kasvislientä
150 g rucolaa
100 g pinaatinlehtiä
2 tl hunajaa
1 tl ruusuvettä
1 dl turkkilaista jogurttia
merisuolaa

Kuutioi porkkanat ja sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, ripaus suolaa, ras el hanout ja kaneli. Levitä porkkanat uunipellille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon puolet kikherneistä, sekoita ja paahda vielä toiset 10 minuuttia.

Viipaloi sipuli, raasta inkivääri ja kuulloa näitä ruokalusikallisessa oliiviöljyä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon loput kikherneet, rucola, pinaatti, hunaja, ripaus suolaa ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua parin-kolmen minuutin ajan ja soseuta se sitten sileäksi. Lisää lopuksi ruusuvesi ja tarkista suolan määrä. Tarjoile porkkana-kikhernepaistoksen ja jogurtin kera.

4 kommenttia:

  1. Uskomattoman kauniin väristä keittoa! Ihana kesäinen ilma oli tänään, keitto sopii loistavasti tähän aikaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä reseptillä saa tosiaan vuodenajan ykkösvärin hienosti vangittua lautaselle :)

      Poista
  2. Ihana väri. Outin blogissa jo mainitsin että tuota on pakko tehdä,ja viimeistään varmaan nyt. Ottolenghin kirjat ovat kyllä mahtavia:) Hassua että täällä synnyinmaassaan hänen kirjoistaan on käännetty vain yksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä! Ehkä ne on siellä liian arkisia makuja :) Harmittaa ihan vietävästi, etten Lontoossa asuessa vielä tiennyt herrasta mitään, jäi delit käymättä...

      Poista