13. toukokuuta 2017

Viljavat raparperimuffinit

Pikkukokki ilmoitti haluavansa leipoa muffineja ja pakastimesta löytyi vielä säkillinen raparperia. Asia oli sillä selvä, ei muuta kuin leipomaan. Homma sujui joutuisasti Pikkukokin toimiessa ylimpänä taikinansyöjänä taikinansekoittajana ja uunista saatiin pian pellillinen superpehmoisia, mukavasti kevättä lupaavia raparperimuffineja. Tämän vuoden satoa odotellessa!

Resepti on viljava muunnelma muutama vuosi sitten hyväksi havaitusta muffiniohjeesta.

Raparperimuffinit (14 kpl)
80 g voita
3 dl raparperikuutioita
2 dl ruskeaa ruokosokeria
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl täysjyväspelttijauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruishiutaleita
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken. Pilko tuoreet raparperinvarret tai sulata ja valuta pakastetut raparperit.

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula, kerma ja kananmunat ja sekoittele taikina esim. haarukalla tasaiseksi. Lisää raparperit lopuksi varovasti taikinan joukkoon.

Jaa taikina 14 pieneen muffinivuokaan ja paista muffineja 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuutin ajan. Anna muffinien jäähtyä ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa NIIN hyvältä, nam! Meillä pakastimen viimeisestä raparperipussista tehtiin juuri hilloa. Nyt takapihalla kasvaa uusia raparpereja, hetken vielä kun malttaa odottaa niin saa tehtyä piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Meillä näkyy vasta parin sentin versot, kun raparperiparat ovat päätyneet pihan varjoisammalle puolelle. Jos edes juhannukseksi saisi omaa satoa :)

      Poista
  2. Nam, nyt pitäisi varmaan mennä torille ostamaan raparperia.Täällä saan sitä yhdestä torikojusta lähes ympäri vuoden ,mutta kuumimpana aikana en osta koska se silloin on kuivan tuntuista,kun taas talvella raparperi täällä on parhaimmillaan. Vähän sitä tulee kuitenkin käytettyä,ehkä koska sitä saa aina..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperin voisi tosiaan kuvitella viihtyvän siellä talvella hyvin, kun on meilläkin kevään ensimmäisiä herkkuja. Lyhyt sesonki tosiaan nostaa intoa kokata tietyistä raaka-aineista täällä, ja kun sulla on siellä vaikka mitä muutakin mahtavaa aina tuoreena tarjolla, niin on varaa valita :)

      Poista
  3. Raparperi ja leivonta, sopii yhteen. En malta oottaa, että pian saa alkukesän raparperia kotipihasta (vanhempien luota siis:)). Tosin nyt jo kaupassakin näkynyt. Ihanat muffinit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu - saatan siis joutua hankkimaan muutaman erän kaupasta ennen omaa satoa :)

      Poista