16. kesäkuuta 2017

Korealaisittain misomarinoitua possua

Olemme ihastuneet Savuhovin pintasavustettuun possun ulkofileeseen, josta saa helposti leikeltyä erilaista grillattavaa ja paisteltavaa. Tällä kertaa savuporsas pääsi suikaleina misomarinadikylpyyn. Arkenakin voi helposti syödä koreasti!

Herkulliseen marinadiin löytyi idea loistavasta Ripaus tryffeliä -blogista, toki settiä piti vähän tyylille uskollisesti säätää ja tuunata.

Korealaisittain misomarinoitua possua
400 g (pintasavustettua) porsaan ulkofileetä
2 rkl vaaleaa misotahnaa
1 rkl vaaleaa kiinalaista soijakastiketta
2 rkl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl ruskeaa ruokosokeria
1 tk hunajaa
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 tl oreganoa
1 tkl timjamia
1 valkosipulinkynsi
1 cm inkivääriä

Leikkaa ulkofilee suikaleiksi.

Sekoita misotahna, soijakastike, vesi, viinietikka ja sokeri keskenään. Anna sokerin sulaa ja lisää joukkoon hunaja, seesamiöljy, oregno ja timjami sekä raastettu valkosipuli ja inkivääri. Pyörittele lihasuikaleet marinadissa ja jos ain ehdit, anna niiden marinoitua viileässä vähintään pari tuntia (toimi hyvin myös vartin pikamarinoinnilla vakuumimarinaattorissa).

Ruskista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kaada marinadi pannulle ja keitä se kasaan. Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla (marinadi on jo melko suolaista). Tarjoile misopossu esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti