5. kesäkuuta 2017

Nutella-muffinit

Äiti voidaanko tehdä muhhvineita, kysyi kolmevuotias Pikkukokki päiväkodista tullessa. Ja äitihän suostui.

Suklainen ja pähkinäinen Nutella sopii mainiosti yhteen banaanin maun kanssa. Banaani puolestaan tuo muffinien koostumukseen ihanaa pehmeyttä ja herkut säilyvät täydellisen mehevinä monta päivää.

Reseptin innoittajana toimi Hesarissa muutama vuosi sitten julkaistu nutella-banaanikakun ohje.

Nutella-muffinit (18 kpl pienehköjä muffineja)
3 banaania
200 g voita
140 g fariinisokeria
150 g suklaa-hasselpähkinälevite Nutellaa
3 kananmunaa
1 dl kevytmaitoa
4 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ceyloninkanelia

koristeluun:
1 rkl Nutellaa
1 rkl hasselpähkinärouhetta

Murskaa banaanit soseeksi haarukalla.

Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja nutella keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon banaanisose, kananmunat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuutin ajan.

Anna jäähtyä hetken ja koristele nutellasulalla ja pähkinärouheella.

2 kommenttia:

  1. Ihanat muffinit ootte tehneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Mukavaa leipoa, kun on innokas apuri mukana :)

      Poista