4. heinäkuuta 2017

Grillikanaa, kyssäkaalia ja paprikaa

Tiesittekö, että kyssäkaali sopii ihan erinomaisesti grillattavaksi? HeVi-osastolla ex tempore syntynyt idea toimi odotettua paremmin, joten grillikyssäkaalia nähdään lautasillamme uudelleenkin!

Blogipostausten perusteella kokkaamme kanaa vain noin kerran vuodessa. Syy löytyy kauan sitten tekemästäni periaatepäätöksestä - en ole syönyt broileria reiluun kymmeneen vuoteen. Kokonaisruokavaliossani tällä yhdellä eettisemmällä valinnalla ei toki pitkälle pötkitä, mutta kannanpa edes yhden pienen korren maailmanpelastuskekoon...

Jos unohdetaan pahimmat tehobroilerirodut ja -kasvatusmenetelmät, kananliha maistuu herkulliselle. Jotain on siis silloin tällöin keksittävä ja tällä kertaa ostoskoriin päätyi pari ranskalaista kotkottajaa. Nämä ranskalaistiput oli kasvatettu hitaammin ja paremmalla ravinnolla, minkä maistaa myös mehevässä ja maukkaassa lopputuloksessa.

Savupaprikalla ja rosmariinilla maustamiseen löytyi idea Ripaus tryffeliä -blogista.

Grillattu kananrinta
4 luullista kanan rintafileetä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 rkl oliiviöljyä
merisuolaa

Hiero kanojen pintaan merisuolaa, sitten öljyä ja lopuksi paprikajauhe ja rosmariini. Grillaa rintafileet suoralla lämmöllä kauniin ruskistuneiksi, tökkää suurimpaan palaan lämpömittari ja siirrä kanat epäsuoralle lämmölle. Jatka paistamista, kunnes kanan sisälämpötila on 75 astetta.

Grillattu kyssäkaali ja paprika
1 kyssäkaali
1 punainen paprika
1 tl kuivattua meiramia
merisuolaa
mustapippuria

Leikkaa kuoritusta kyssäkaalista vajaan sentin paksuisia kiekkoja. Pyörittele kiekot öljyssä, suolassa ja meiramissa.

Leikkaa paprika neljään lohkoon ja pyörittele palat öljyssä ja suolassa.

Grillaa kasviksia suoralla lämmöllä, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Mausta paprikalohkot lopuksi mustapippurilla.

2 kommenttia:

  1. Kyssäkaalia en ole grillannut mutta olen uunissa kypsentänyt ,ja muuten tehnyt siitä kaikenlaista,ja grillattuna varmaankin tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunikypsennys pitääkin laittaa korvan taa, kiitos vinkistä Jael!

      Poista