10. heinäkuuta 2017

Kesäkeitto aasialaisittain

Tässä keitossa aasialaiseen makumaailmaan yhdistyvät kotimaisen satokauden parhaat herkut. Suomalaisia varhaisperunoita, kesäporkkanoita, broccoliinia ja herneitä on nyt hyvin saatavilla, ja kohta joukkoon liittyy vielä pinaattikin. Kepeän kesäistä lähiruokaa parhaimmillaan!

Kesäkeitto aasialaisittain
400 g varhaisperunoita
5 kesäporkkanaa
7,5 dl kasvislientä
400 g kookosmaitoa
0,5 tl chilirouhetta
150 g broccoliinia
150 g sokeriherneenpalkoja
250 g pinaattia
1 ruukku korianteria
2 limettiä

Pilko perunat ja porkkanat suupaloiksi ja keitä kasvisliemessä napakan kypsiksi. Lisää joukkoon kookosmaito ja maun mukaan chilirouhetta. Pilko broccoliinit ja lisää herneiden kanssa keittoon. Lisää keiton pinnalle vielä pinaatinlehdet, peitä kattila kannella ja kiehauta. Hienonna korianteri, purista limeteistä mehu ja sekoita keiton joukkoon. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti