2. heinäkuuta 2017

Kookoksiset chia-raparperiruudut

Onnea on raparpereja auliisti sylitolkulla tarjoava naapurusto. Tänä viikonlopuna meillä on herkuteltu aromaattista kookossokeria ja -öljyä sisältävällä raikkaalla piirakalla, jonka täyte on hyydytetty näppärästi chiansiementen avulla.

Tervehenkinen resepti on muunnelma Glorian ruoka ja viini- lehden (2/2017) mustikkapiirakkaohjeesta.

Kookoksiset chia-raparperiruudut  (24 cm neliövuokaan)
taikina:
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookossokeria
1 dl kookosöljyä
1 kananmuna

täyte:
6 dl raparperiviipaleita
5 rkl chiansiemeniä
1,5 dl vettä
2 rkl kookossokeria

muruseos:
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelijauhetta
0,75 dl kookossokeria
0,75 dl kookosöljyä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kookosöljy ja kananmuna. Taputtele taikina vuoan pohjalle.

Keittele raparperiviipaleista kattilassa survos, lisää tarvittaessa aluksi mukaan tilkka vettä. Mittaa chiansiemenet ja vesi taikinakulhoon turpoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Lisää turvonneiden siementen joukkoon raparperisurvos ja sokeri. Levitä vuokaan taikinan päälle ja paista piirasta 175-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuutin ajan.

Sekoita muruseoksen ainekset keskenään, levitä piirakkalevyn pinnalle ja jatka paistamista vielä 10 minuutin verran. Anna levyn jäähtyä rauhassa ja leikkaa siitä sitten ruutuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti