Kesään sopii raikkaalla limetillä maustetut reilunkokoiset cookiet. Vähän nuo levähtivät, mutta oikein hyvältä maistuivat.
Ohjeen perusidea on napattu Real Housemoms -blogista. Käytin ainesosien kääntämiseen Traditional oven -sivuston näppärää US Cups to Grams -laskuria, josta voi valita raaka-aineen ja tsekata, paljonko haluttu kuppimäärä kyseistä ainesosaa painaa grammoina.
Lime cookies eli limettikeksit (16 kpl)
230 g voita
350 g valkoista sokeria
1 kananmuna
1 vaniljatanko
2 tl limettimehua
2 tl luomulimetin kuoriraastetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl hienoa merisuolaa
375 g erikoishienoa spelttijauhoa (voi korvata erikoisvehnäjauholla)
Kuutioi voi ja anna kuutioiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Vispaa voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon kananmuna, vaniljatangon siemenet, limettimehu ja limetinkuoriraaste.
Sekoita sooda, leivinjauhe ja suola spelttijauhojen joukkoon ja lisää lopuksi taikinaan.
Muotoile taikinasta 16 kpl isoja palloja ja muotoile pallot sitten korkeiksi lieriöiksi. Asettele taikinapalat vierekkäin lautaselle ja jäähdytä ne jääkaapissa tai pakastimessa jähmeiksi. Asettele kylmenneet lieriöt leivinpaperien päälle kahdelle uunipellille. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät paistuessaan.
Paista limecookieita 200-asteisessa uunissa 12 minuutin ajan. Jäähdytä cookiet kunnolla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti