3. heinäkuuta 2017

Rucolapestopasta

Tämä kesäinen pasta tarjoaa makuelämyksiä hieman karvaan ja sinappisen rucolan ystäville. Suurinta rucolan karvautta auttaa taittamaan sitruunan mehu ja hunaja, täyttävyyttä pestoon tuovat pähkinät ja parmesanjuusto.

Tästä reseptistä riittää koko kylälle, tai ainakin kuudelle nälkäiselle.

Rucolapestopasta
1 kg trottole-pastaa
250 g rucolaa
1,75 dl oliiviöljyä
1-2 kuivattua muskotinkukkaa
80 g parmesanjuustoa
80 g casherwpähkinöitä
70 g manteleita
1 luomusitruunan kuori ja mehu
2 tl hunajaa
merisuolaa
mustapippuria

Laita pastavesi (1 rkl suolaa per litra vettä) kiehumaan ja keitä pastat al denteksi. Sillä välin, kun pastat kiehuvat laita kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi pestoksi.

Valuta pastat ja ota hieman keitinvettä talteen. Sekoita pesto pastan joukkoon ja lisää hieman keitinvettä tarvittaessa, mikäli pasta vaikuttaa kuivalta. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti