Viime sunnuntai kului lastenhuonetta ja -vaatteita uutta tulokasta varten järjestellessä, mummin riehustaessa onnellisen Pikkukokin kanssa. Välissä syötiin nopea lounas, maukas vegaaninen peruna-avokadosalaatti mausteisilla paahdetuilla kikherneillä höystettynä. Yllättävän ruokaisaa!
Idea syntyi, kun kuva samantyyppisestä salaatista tuli vastaan Soppa365:ssa. Reseptiä en silloin lukenut, mutta suht samanlaiseen lopputulokseen näemmä päädyimme silti.
Vegaaninen avokado-perunasalaatti
10 keskikokoista perunaa
2 rkl oliiviöljyä
170 g säilöttyjä kikherneitä
1 rkl bokharat/baharat-mausteseosta (ks. valmistusohje)
3 avokadoa
1limetin mehu
70 g rucolanlehtiä
merisuolaa
mustapippuria
Keitä perunat, pyörittele ne 1 rkl öljyssä ja grillaa pinnat rapeiksi esim. halsterissa. Leikkaa perunat sitten suupaloiksi.
Huuhdo kikherneet, pyörittele ne 1 rkl öljyssä ja sekoita joukkoon bokharat. Levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuutin ajan.
Murskaa avokadot soseeksi ja sekoita joukkoon limetin mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kokoa salaatti kerroksittain kulhoon eli vuorotellen rucolaa, perunoita, avokadotahnaa ja kikherneitä. Tarjoile lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti