13. elokuuta 2017

Britakakku mustikoista ja vadelmista

Blogista näkee hauskasti, miten tietyt kokkailut lomittuvat vuodenkiertoon. Esimerkiksi suurta suosikkiani britakakkua aion leipoa joka vuosi heti alkukesästä, mutta idea realisoituu aina vasta lomien jälkeen elokuussa. Tällä kertaa kokosimme britan komeaksi kerroskakuksi.

Loppukesän kakkutraditiosta todistavat tämän postauksen lisäksi elokuussa 2015 leivottu sitruksinen vadelma-mustikka-britakakku ja elokuussa 2014 pyöräytetty britakakku mansikasta ja raparperista.

Britakakku mustikoista ja vadelmista (uunipellillinen)
marenkipäällinen:
7 kananmunan valkuaista
3,5 dl valkoista sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa

pohja:
375 g voita
3 dl valkoista sokeria
7 kananmunan keltuaista
3 dl kevytmaitoa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta

täyte ja päällinen:
2 dl vispikermaa
3 rkl valkoista sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tuoreita vadelmia
 250 g tuoreita mustikoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää loppuvaiheesa sekaan etikka. Siirrä kulho syrjään odottamaan (tässä valmistusjärjestyksessä ei tarvitse pestä vatkaimen osia välillä).

Kuutioi voi, anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ja vaahdota sokerin kanssa. Lisää joukkoon keltuaiset ja jatka vatkaamista vielä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne sitten taikinan joukkoon yhdessä maidon kanssa.

Sudi leivinpaperille ohut kerros esim. mautonta viinirypäleensiemenöljyä ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Levitä marenkivaahto taikinan päälle ja paista kakkupohjaa 160-asteisessa kiertoilmauunissa 35 minuutin ajan. Anna kakkupohjan jäähtyä ja jaa se sitten neljään osaan tai ota ympyrämuotilla pohjasta pyöreitä levyjä (ja käytä ylijäämäpalat esim. kulhokakkuun).

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Nosta ensimmäinen kakkupohjan pala tarjoiluastialle, levitä päälle täytettä, mustikoita ja vadelmia. Rakenna samoin loput kerrokset  ja tarjoile brita heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti