7. elokuuta 2017

Chorizo-paprikarisotto

Kun italialainen risotto saa mausteekseen tuulahduksia Espanjasta, lopputulos ei voi olla juuri parempi. Paahteisen paprikainen ja lempeän tulinen chorizo-paprikarisotto sopii erinomaisesti pikku hiljaa pimeneviin elokuun iltoihin.

Tällä kertaa maltoimme jättää riisin reilummin al denteksi kuin aiemmin, lisäksi risotto saa olla hyvinkin löysää ennen parin minuutin vetäytymistä. Riisi kypsyy ja risotto paksuuntuu yllättävän paljon muutamassa minuutissa, se pitäisi muistaa joka kerta...

Tämän risoton seuraksi kun korkkaa vaikkapa riojalaisen punaviinin, niin kokonaisuus alkaa olla täydellinen.

Chorizo-paprikarisotto
2 punaista paprikaa
1,5 l kasvislientä
1 keltasipuli
150 g chorizoa
2 rkl oliiviöljyä
250 g carnaroli-riisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
50 g parmesania

Lohko paprikat ja paahda kuoret täysin mustiksi esim. grillissä. Laita mustuneet paprikat muovipussiin hetkeksi ja irrota hetken päästä kuoret.

Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan. Ota iso kasari liedelle. Silppua keltasipuli ja pilko chorizopötkö pieniksi paloiksi. Silppua myös paahdettu paprika. Lorauta öljy kasariin, kuumenna ja kuullota sipulia ja chorizoa sekä paprikasilppua noin 10 minuuttia.

Kaada perään riisit, kuullottele kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi ja tuoksuvat paahteiselta. Kaada perään valkoviini, ja anna sen imeytyä riiseihin. Lisää joukkoon kasvislientä vähitellen kauhallinen kerrallaan, samalla risottoa hiljalleen hämmennellen.

Kun neste on lähes imeytynyt riisiin, lisää seuraava kauhallinen lientä. Jatka näin reilun vartin verran, kunnes riisi on pehmentynyt al denteksi ja risoton rakenne on kermainen. Valmis risotto saa olla melko löysää, risotto jäykistyy tekeytyessään yllättävän paljon.

Raasta lopuksi parmesani ja sekoita risoton joukkoon. Ota kasari liedeltä ja anna vetäytyä minuutin tai pari ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti