8. elokuuta 2017

Inkivääri-kurkuma-porkkanakeitto

Tästä keitosta ei potkua puuttunut, huh huh! Inkiväärin määrä kannattaa siis säätää oman sietokyvyn mukaan. Meidän kolmikosta tulinen keitto upposi parhaiten Pikkukokille, joka pyysi vielä lisääkin. Maut olivat muutoin hyvin kohdillaan ja tuore kurkuma värjäsi keittiön ja kädet keiton mukavasti.

Keiton kaverina söimme vastaleivottua hapanleipää. Tarkoitus oli tehdä leipä vuosia käytössä olleella perusohjeella, mutta onnistuimme asiaa sen enempää miettimättä ostamaan täysjyväruisjauhon sijaan sihtiruisjauhoa. Siitähän ei tietenkään saanut aikaan mitään perusruisleivän tapaistakaan, joten lykkäsin löysän taikinan lopulta leipävuokiin. Oikein hyvältä maistui lempeämpi ja pehmeämpi vuoka-ruisleipäkin, mutta kuituisa täysjyväruis vie kuitenkin voiton taas seuraavalla kerralla.

Keiton resepti on tuunattu versio Gourmande in the Kitchen -sivuston ohjeesta.

Inkivääri-kurkuma-porkkanakeitto
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2,5 cm inkivääriä (laitoimme 5 cm ja se oli liikaa)
5 cm kurkumaa
1 kg kesäporkkanoita
ripaus chilirouhetta
0,25 tl ceyloninkanelia
1 litra vettä
1 dl maustamatonta jogurttia tarjoiluun

Kuutioi punasipuli, hienonna valkosipuli ja kuullota sipuleita kattilassa öljyssä kymmenisen minuuttia.

Kuori ja raasta inkivääri ja kurkuma. Lisää kattilaan chilin ja kanelin kera ja jatka kuullotusta parin minuutin ajan.

Kuori porkkanat ja lisää kattilaan. Kaada perään vesi ja anna keiton kiehua parisenkymmentä minuuttia, kunnes porkkanat ovat tarpeeksi kypsiä soseutettavaksi.

Soseuta keitto silkinsileäksi tehosekoittimessa. Tarjoile viilentävän jogurtin kera.

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniin väristä keittoa! Itselle tulee tehtyä lähes joka päivä jotakin sosekeittoa, tällä hetkellä suosikki kukkakaali :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosekeitot on omiakin suosikkeja ja supertehoblenderin ostamisen jälkeen niiden rakenteestakin on saanut vielä juuri sellaisen silkinsileän kuin on halunnut. Kukkakaali toimii aina :)

      Poista