24. elokuuta 2017

Kefiiripohjainen omenapiirakka

Olemme tehneet nyt viikon verran tuttavuutta kefiirin kanssa saatuani ystävältäni maitokefiirin siemenen. Ryynimäinen, erilaisia hyviä bakteereja ja hiivoja sisältävä sienikasvusto hapattaa maidon noin vuorokaudessa. Kefiiriä on valmistettu Kaukasuksella tuhansia vuosia ja sen terveysvaikutuksista on kaikenlaista tieteellistä ja vähemmän tieteellistä näyttöä.

Kefiirijuoman voi nauttia sellaisenaan tai käyttää vaikkapa smoothiessa tai leivonnassa. Bongasin Facebookin kefiiriaiheisesta ryhmästä juomaa hyödyntävän piirakkataikinan reseptin ja sitähän oli pakko päästä kokeilemaan. Jotain taikaa tuossa maitosienessä on, koska kefiiripohjaisesta piirakkataikinasta tuli aivan ihanan kuohkeaa, mehevää ja maukasta!

Kunhan tässä pääsemme läheisempiin väleihin kefiirin kanssa, kirjoittelen sen sielunelämästä tarkemman postauksen. Sillä välin mainostan vain, että jos jossain on tarjolla kefiirinsiementä, adoptoi ihmeessä sellainen omankin keittiösi iloksi!

Kefiiripohjainen omenapiirakka
kefiiritaikina:
75 g voita
 3 dl erikoisvehnäjauhoja
1,5 dl valkoista sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitokefiiriä

pinnalle:
2 omenaa
ripaus valkoista sokeria
ripaus ceyloninkanelia

Kuutioi voi ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon sokeri ja leivinjauhe. Nypi voikuutiot jauhoseokseen. Lisää lopuksi kefiiri ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina öljyttyyn piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele taikinapohjan päälle. Ripottele omenien pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista piirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti