6. elokuuta 2017

Kylmä kurkkukeitto revisited

Pyöräytimme kesän ehkä ainoana lämpimän aurinkoisena päivänä ison saavillisen ihanan raikasta kylmää kurkkukeittoa. Tätä klassikkoa teimme ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja onneksi herkku muistui mieleen uudelleen. Valitettava usein kun käy niin, että parhaimpiinkaan resepteihin ei tule palattua, kun netti, ravintolat, kirjat ja pää pursuavat uusia ideoita kokeiltaviksi.

Vedimme uusintakierroksella turhat mutkat suoriksi, joten tätä soppaa tehdessä ei keittiössä kauaa kulunut aikaa ja kesäpäivästä ehdittiin ottaa kaikki ilo irti.

Kylmä kurkkukeitto
10 avomaankurkkua (1,5 kg)
7 suolakurkkua (550 g)
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku herneenversoja
300 g turkkilaista jogurttia
1 limetin mehu
ripaus chilijauhetta
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus ruskeaa ruokosokeria
merisuolaa

Pese avomaankurkut huolella. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen (parissa erässä) ja surauta tasaiseksi keitoksi.

Anna keiton maustua jääkaapissa hetken verran ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti