20. elokuuta 2017

Kyssäkaalikeitto

Kyssäkaali on tämän kesän uusi tuttavuus keittiössämme - ja oikein tervetullut sellainen. Tällä kertaa lempeä kaali pääsi omenan ja hunajan kanssa arki-illan kasvissosekeittoon. Ohje löytyi K-Ruoka-lehdestä, ainesosien mittasuhteet ovat omasta keittiöstä.

Kyssäkaalikeitto
1 isohko kyssäkaali
6 jauhoista perunaa
3 hapanta omenaa
1 keltasipuli
1 l kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 rkl hunajaa
merisuolaa

Kuori ja paloittele kyssäkaali, perunat, omenat ja sipuli. Kiehauta kasvisliemi ja lisää kasvikset kattilaan. Keitä 20 minuutin ajan tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Jos keitinlientä on reilusti, kaada osa syrjään odotttamaan. Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma ja hunaja. Lisää tarvittaessa keitinlientä, jos keitto on liian paksua. Mausta soppa lopuksi suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti