17. elokuuta 2017

Mustaherukkaruudut

Odottavan aika on pitkä - onneksi voi leipoa superherkkuja mustaherukkaruutuja ja syödä kahden edestä! Nämä ihanuudet valmistuvat hetkessä ja ainesosiakin on vain muutama.

Mustaherukkaruudut (17 cm neliövuokaan)
taikina:
100 g erikoisvehnäjauhoja
20 g perunajauhoja
40 g valkoista sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
80 g voita

täyte:
150 g mustaherukoita
1 rkl vettä
50 g hillo-marmeladisokeria

Sekoita sokeri, perunajauho ja vaniljajauhe vehnäjauhojen joukkoon. Kuutioi voi ja nypi jauhoseoksen sekaan.

Painele kolme neljäsosaa muruseoksesta voidellun vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 10 minuutin ajan.

Keitä mustaherukoita, vettä ja sokeria kattilassa noin 15 minuutin ajan, kunnes niistä muodostuu jämäkkä hillo. Levitä hillo esipaistetun pohjan päälle.

Murusta loput taikinasta hillokerroksen päälle ja paista vielä 15 minuutin ajan.

Anna paistoksen jäähtyä ja leikkaa se sitten 3 x 3 ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti