22. elokuuta 2017

Mustikkaiset minipavlovat

Nämä ihanat minipavlovat on helppo valmistaa vaikka karuimmissa mökkiolosuhteissakin, kun tekee marengit etukäteen kotona.

Herkuttelimme mustikkaisilla minipavlovoilla jo muutama viikko sitten, kun ensimmäiset mustikat olivat kypsyneet mökin pihalla. Täytteen pyöräytti ilman sen kummempia apuvälineitä hetkessä, ja samaan aikaan avulias Pikkukokki keräsi pihalta pienen kupillisen mustikoita leivosten päälle (mummi saattoi kyllä hieman avustaa, jotta marjoja päätyi suun lisäksi kuppiinkin).

Mustikkaiset minipavlovat
marenki:
2 kananmunanvalkuaista
1 dl valkoista sokeria

täyte:
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl valkoista sokeria
0,5 limetin mehu

koristeluun:
1 dl mustikoita
sitruunamelissaa

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Pursota vaahdosta spiraalinmallisia pohjia uuninpellille ja paista 90-asteisessa kiertoilmauunissa, kunnes marengit ovat rapeakuorisia ja sisältä sitkaita. Tähän menee kolmisen varttia. Jäähdytä.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja vatkaa vaahtoon haarukalla sen verran ilmaa, että se pysyy kauniisti muodossaan. Levitä marenkipohjien päälle. Koristele pavlovat mustikoilla ja sitruunamelissalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti