Herkullisen tacopiiraan lisäksi tässä vielä toinen, tällä kertaa helppoakin helpompi resepti Sara Askin ja Lisa Bjärbon mainiosta keittokirjasta Lisää kasvisruokaa koko perheelle (Gummerus 2017). Varhaisperunoista ei ensimmäisenä tule mieleen valmistaa muussia, mutta tällä ohjeella ennakkoluulot häviävät kerralla. Aivan erinomainen lisuke esim. grilliherkuille!
Uusimuusi
1 kg varhaisperunoita
1 punasipuli
1 tilliruukku
2 dl turkkilaista jogurttia (käytimme 300 g)
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna (korvasimme limetillä)
merisuolaa
mustapippuria
Pese ja keitä perunat. Hienonna punasipuli ja tilli. Murskaa perunat muusiksi ja sekoita joukkoon sipuli- ja yrttisilppu, jogurtti, öljy ja sitrusmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti