21. elokuuta 2017

Vihreä minestronekeitto

Vuoden 2018 vihannes on valittu ja onnellisina voittajina patsastelevat pavut. Valinnasta vastasivat Puutarhaliitto ry ja Kotimaiset Kasvikset ry, toiveenaan lisätä niin papujen viljelyä kuin käyttöäkin. Suomessa kun syödään papuja vielä toistaiseksi paljon vähemmän, kuin monessa muussa maassa.

Meillä papuja syödään melko tasaisesti ympäri vuoden viikoittain. Nyt satokaudella maistuvat esimerkiksi pensaspavut, muina vuodenaikoina taas kuluu säilykkeenä myytäviä valkoisia, mustia ja kidney-papuja. Tähän kasviskeittoon ruokaisuutta tuovat vaaleat ja tummat pensaspavut sekä komeat härkäpavut (jotka itse asiassa eivät ole papuja ensinkään).

Reseptin inspiraationa toimi Glorian ruoka & viini -lehden 4/2017 vihreä minestronekeitto.

Vihreä kasvisminestronekeitto
2 kesäsipulia
1 sellerinvarsi
1 valkosipulinkynsi
ripaus chilirouhetta
1 rkl oliiviöljyä
3 isohkoa perunaa
1 l kasvislientä
250 g pensaspapuja
150 g härkäpapuja (kuorimattomia)
100 g täysjyväpastaa
250 g kesäkurpitsaa
4 rkl vihreää pestoa
4 rkl parmesanraastetta

Viipaloi kesäsipulit ja sellerinvarsi. Hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita, selleriä ja chilirouhetta oliiviöljyssä viitisen minuuttia.

Leikkaa perunat suupaloiksi. Lisää kattilaan kasvisliemi, kiehauta ja lisää joukkoon perunat. Anna kiehua 5 minuutin ajan kannen alla.

Lisää joukkoon pasta, kuutioitu kesäkurpitsa ja pavut. Keitä, kunnes pasta on al dente.

Tarjoile keitto peston ja vastaraastetun parmesanjuuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti