30. syyskuuta 2017

Chorizo-pyttipannu

Simppeli, mutta maukas pyttipannu on loistavaa lounasruokaa. Sitä voi varioida mielensä ja (jää)kaapin sisällön mukaan. Tällä kertaa tästä klassikosta valmistui raikas, yrttinen ja mausteinen chorizoversio.

Chorizo-pyttipannu
10 pientä perunaa
5 kevätsipulia
200 g ilmakuivattua chorizoa (pötkö)
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilirouhetta
100 g sokeriherneenpalkoja
170 g isoja valkoisia papuja
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku herneenversoja
3 kananmunaa
merisuolaa

Keitä perunat suolavedessä ja nosta jäähtymään. Viipaloi kevätsipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon viipaloitu chorizo ja paistele hetki. Nosta sipulit ja chorizo syrjään, pidä lämpimänä.

Lohko perunat ja paista jäljellejääneessä rasvassa rapsakoiksi. Mausta savupaprikajauheella ja chilirouheella. Nosta perunatkin syrjään, sekoita chorizon ja sipulin kanssa. Paista herneenpalkoja ja papuja nopeasti pannulla, noin minuutti. Nosta muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi pyttipannuun revitty lehtipersilja.

Revi lautaselle ensin herneenversot, nostele pyttipannu päälle ja paista vielä lopuksi nopeasti annosten päälle kananmunat. Mausta suolalla ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti