Resepti vaati yhden harjoituskierroksen ennen mummin vierailua onnistuakseen. Ensimmäinen luumupiiras maistui kyllä yhtä hyvältä, mutta ulkonäössä ei ollut vielä jälkipolville kerrottavaa. Pakon sanelema durumvehnäjauhojen käyttäminen taisi lopulta olla avain onnistumiseen. Durumjauhot toimivat yllättävän hyvin tämäntyyppisessä sitkottomassa makeiden juttujen leivonnassa, kannattaa testata!
Luumupiirakka (24 cm neliövuokaan)
120 g voita
4,5 dl durumvehnäjauhoja
2,25 dl valkoista sokeria
1 rkl leivinjauhetta
3 dl täysmaitoa
8 isoa luumua
Kuutioi voi ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon sokeri ja leivinjauhe. Nypi voikuutiot jauhoseokseen. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Leikkaa luumut puoliksi ja irrota kivet. Leikkaa luumunpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan päälle.
Paista luumupiirasta 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä.
Näyttääpä herkulliselta! Ja hyvä idea toi durumjauhot. En ole koskaan tullut ajatelleeksi, mutta ne toimivat varmasti hyvin. Täytyy pitää mielessä :)
VastaaPoistaKiitos Jenni! Meillä tosiaan oli kaikki muut jauhot päässeet loppumaan - onneksi, näin jälkikäteen mietittynä :)
Poista