3. lokakuuta 2017

Kuhaa ja selleri-oliivisalaattia

Eipä olisi tätäkään herkullista salaattia itse keksitty tehdä! Onneksi keittiöstä löytyy inspiraatioksi vino pino keittokirjoja. Ottolenghin tyylin tuntevat arvannevatkin jo pelkästä kuvasta, kenen käsialaa tämä resepti on (jep, sylttytehtaana tietysti Ottolenghi: The Cookbook). Makrillit vaihdoimme vain kotimaiseen tarjontaan sopivammaksi kuhaksi. Ruoka maistui hyvin kaikille, mutta oli aivan erityisesti Pikkukokin mieleen - herra santsasi peräti kolmesti!



Kuhaa ja selleri-oliivisalaattia Ottolenghin tapaan
3 sellerinvartta
1 ruukku silolehtipersiljaa
100 g isoja vihreitä oliiveja
35 g vaaleita rusinoita
35 g tummia rusinoita
3 rkl kapriksia
1,5 rkl sherryviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa
merisuolaa
mustapippuria
600 g kuhafileitä

Pilko sellerit ja riivi persilja. Puolita oliivit. Turvota rusinoita kuumassa vedessä viitisen minuuttia ja valuta. Sekoitasitten kaikki aineet kalaa lukuunottamatta keskenään salaatiksi.

Mausta kalafileet suolalla ja merisuolalla ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista fileitä uunissa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä:) Minulla on tuo kirja,mutta hepreaksi,se onkin jostain syystä ainoa Ottolenghin hepreaksi ilmestynyt kirja, vaikka hän on täältä kotoisin.Pitääkin ottaa se esille,olin ihan unohtanut tuon kirjan.
    ä-ö

    VastaaPoista
  2. Oi! Ihanaa kalaruokaa. Kuha on herkkua, vaan harvoin tulee syötyä.

    VastaaPoista