8. lokakuuta 2017

Lämmin lehtikaalisalaatti

Oh wow. Rouheita pähkinöitä ja makeita karpaloita, aromaattista parmesania, rapsakkaa lehtikaalia, sinappista majoneesia... Tästä ei syksyinen salaattiannos parane!

Kerrassaan valloittava caesar-salaatin syksyinen versio löytyi Alkon julkaisemasta Etiketti-lehdestä (3/17).

Lämmin lehtikaalisalaatti
kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 tl dijonsinappia
1 dl majoneesia
merisuolaa
mustapippuria

muut ainekset:
4 viipaletta rapeakuorista vaaleaa leipää
200 g lehtikaalia
1 dl pähkinäsekoitusta
100 g parmesanjuustoa
1 dl kuivattuja karpaloita
merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Valmista ensin kastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita silppu sinapin kanssa majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuutioi leipä ja paista palaset oliiviöljyssä pinnalta rapeiksi.

Riivi lehtikaalit suupaloiksi, poista kovat lehtiruodit. Paista kaaleja oliiviöljyssä muutaman minuutin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa parmesan lastuiksi.

Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla hetken.

Kääntele kastike lehtikaalien sekaan. Lisää joukkoon myös leipäkuutiot, karpalot, pähkinät ja lopuksi parmesanlastut. Tarjoile salaatti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti