23. lokakuuta 2017

Nimiäiskakku

Eilen meillä juhlittiin pienen kuopuksemme nimiäisiä. Vauva sai hienoja lahjoja, kiersi sylistä toiseen ja pääsi noin tuhanteen valokuvaan söpössä farkkumekossaan. Minä puolestani pyörin pahassa univajeessa ympyrää keittiön ja olohuoneen välillä ja kirosin toimimatonta päätäni. Eivät nämä siis tarjoilujen puolesta ehkä sujuvimmat saati tyylikkäimmät juhlat olleet, mutta pääasiahan onneksi olikin koota lähipiiri yhteen juhlistamaan tytöllemme annettua nimeä.

Onnittelumaljat nostettiin Pikkukokin toiveen mukaisesti pinkillä kuohuviinillä (Parés Baltà Pink Cava Brut, alkoholittomana vaihtoehtona kotimainen kuusenkerkkäkuohujuoma Lagrima Arctica).

Tarjolla oli paitsi kuvan överikakkua, myös tuoremakkara-kaalipiirakkaa, cocktailpiirakoita ja munavoita, ruisnappeja katajaisella savuporotahnalla, suklaakorvapuusteja, kefiiri-omenapiirakkaa, vesimelonia ja After Eight-konvehteja.

Suklaajuustokakku (⌀ 23 cm irtopohjavuokaan)
keksipohja:
200 g kandisokerikeksejä (esim. Lu Bastogne)
80 g voita (laitoin 90 g, oli liikaa)

suklaatäyte:
2 liivatelehteä (laitoin neljä, oli liikaa)
200 g suklaata
3 dl kuohukermaa
250 g tuorejuustoa (Philadelphia)
70 g tomusokeria
1 rkl vettä

vaniljatäyte:
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 ceyloninvaniljatanko
250 g tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g tomusokeria
1 rkl vettä

koristelu:
macaron-leivoksia
suklaakarkkeja (Panda Suklaamix Classic)
kandisokerikeksejä
strösseleitä

Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita keksimurujen sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka esim. mauttomalla viinirypäleensiemenöljyllä. Taputtele muruseos tiiviiksi vuoan pohjalle ja siirrä viileään odottamaan.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä odottamaan. Vatkaa tomusokeri ja tuorejuusto notkeaksi massaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Nostele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä vuoka takaisin viileään. Anna täytteen hyytyä rauhassa vähintään tunnin ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Valmista vaniljatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä odottamaan. Irrota vaniljatangosta siemenet. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljansiemenet tasaiseksi massaksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Nostele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada täyte hyytyneen suklaatäytekerroksen päälle ja siirrä vuoka takaisin viileään.

Anna kakun hyytyä rauhassa vähintään tunnin ennen koristelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti