12. lokakuuta 2017

Omenainen myskikurpitsakeitto

Ihana kurpitsasesonki on täällä taas. Syksyiseen sosekeittoon saa kivasti lisämakua paahtamalla myskikurpitsat ensin uunissa. Samettinen suutuntuma vegaaniseen soppaan syntyy puolestaan kookosmaidon avulla. Raikas omena sopii täyteläisen kurpitsan rinnalle mukavasti ja currytahna, chili, inkivääri ja limetti tuovat keittoon hauskan aasialaisvivahteen. Antaa siis sataa, meidän keittiössä on lämmin tunnelma!



Aasialaiseen maustemaailmaan nappasimme idean Maku-lehdestä.

Paahdettu myskikurpitsakeitto
1 kg myskikurpitsaa (2 keskikokoista)
2 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
2 kirpeää omenaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl currytahnaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 punainen chili
4 dl kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
0,5 limetti
1 rkl hunajaa

tarjoiluun:
paahdettuja pähkinöitä
maalaisleipää

Halkaise kurpitsat ja poista siemenet. Voitele leikkuupinnat öljyllä ja paahda kurpitsoja 175-asteisessa kiertoilmauunissa tunnin ajan.

Kuori ja lohko sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota lohkot kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon currytahna, raastettu inkivääri ja viipaloitu chili. Paista muutaman minuutin ajan ja lisää joukkoon kasvisliemi. Anna kiehua parisenkymmentä minuuttia.

Kaavi hieman jäähtyneistä kurpitsoista sisukset ja lisää keiton joukkoon. Soseuta keitto, lisää sekaan kookosmaito ja kiehauta Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon limetin mehu ja hunaja.

Mausta keitto tarvittaessa suolalla. Liian paksua keittoa voi ohentaa kasvisliemellä.

Tarjoile esim. paahdettujen pähkinöiden ja maalaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti