Metsästys- ja riistakausi on edelleen hyvässä vauhdissa, ja mikäpä onkaan parempaa kuin suomalainen puhdas riista. Tällä kertaa keittiössämme valmistui heinäsorsa perineiseen tapaan padassa. Lisukkeeksi valmistimme aivan mahtavan maukkaan pastan, joka kypsenettiin kermassa ja sorsan paistoliemessä. Nam!
Patasorsa
1 sorsa
3 porkkanaa
2 punasipulia
2 dl kanalientä
merisuolaa
mustapippuria
Putsaa ja huuhtele sorsa. Ruskista sorsa voissa kauttaaltaan ja nosta uuninkestävään pataan. Suolaa ja pippuroi. Pilko porkkanat ja punasipulit isoiksi lohkoiksi, lisää pataan. Kaada päälle kanaliemi. Kuumenna uuni 120 asteeseen ja paista sorsaa padassa kannen alla 3-4 tuntia. Valele paiston aikana muutaman kerran. Kun sorsa on mureaa, siivilöi paistoliemi talteen ja piko sorsa annospaloiksi. Tarjoa paistoliemessä ja kermassa keitety pastan kera.
Pasta
250 g munapastaa
sorsan paistoliemi
2 dl kuohukermaa
merisuolaa
Ota esiin kattila, kaada sinne sorsan paistoliemi ja kuohukerma. Lisää joukkoon munapasta ja keitä hiljalleen kannen alla al denteksi. Mausta tarvittaessa suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti