Alkuvuotta määritti joulupäivänä alkanut ärhäkkä raskauspahoinvointi ja närästys, joka jatkui huhtikuun lopun tietämille. Toukokuussa oireet olivat tiessään ja sen näkee myös blogista; aurinkoisia kuvia herkkuannoksista riittää vaikka koko vuoden tarpeiksi!
Viikot kuluivat pitkälti samalla kaavalla kuin parina aiempanakin vuonna: viikonloppuna herkutellaan ja tarjolla on usein lihaisampaa ruokaa, arkena taas pääpaino on terveellisissä ja monipuolisissa, nopeasti valmistuvissa ruokalajeissa. Jotta tämä toteutuu, arkiruoat suunnitellaan ja raaka-aineet ostetaan aina koko viikoksi etukäteen.
Muutoksena aiempiin vuosiin matkustus jäi vähemmälle. Mökillä ja Itä-Suomessa sen sijaan ehdittiin sitten viettää aikaa enemmänkin. Käväisimme pääsiäisenä pari yötä Tallinnassa ja kesällä neljän yön minilomalla Tartossa. Joulukuussa vuorossa oli kuopuksen ensimmäinen ulkomaanmatka: päivä Tukholmassa -risteily :). Jos Pikkukokki olikin jo kaksivuotiaana ehtinyt reissata kymmenessä maassa, kuopus (jolla ei muuten vielä ole bloginimeäkään) ei taida tätä menoa päästä kokemaan lähellekään yhtä paljon.
Ennen kuopuksen syntymää kävimme niin kaksin kuin kolmisinkin nauttimassa pitkistä ravintolaillallisista piinallisen tietoisina siitä, että ihan hetkeen ei sitten vastaavaa luksusta olekaan tarjolla. Porvoo tarjosi parastaan kesäkuussa, ja heinäkuussa nautiskelimme kaksin Kuopion ravintolatarjonnasta. Valitettavasti suosikkiravintolaamme Kotkan Vaustiin emme hyvistä aikeista huolimatta ehtineet. Yllättäviä suru-uutisia ravintolarintamalta kuului juuri ennen joulua Mikkelin suunnalta ihanan Bistro Vileen äkillisen lopettamisen muodossa.
#bestnine2017 eli tykätyimmät kuvamme Instagramissa tänä vuonna. |
Olemme vuoden vaihtuessa perinteisesti käyneet läpi blogiin vuoden aikana julkaisemamme jutut ja valinneet kunkin kuukauden suosikkiannoksemme. Menneiden vuosien vuosikatsaukset löytyvät täältä:
Tässä tämän vuoden kuukausisuosikkimme, joiden myötä kiitämme kuluneesta vuodesta ja toivotamme kaikille herkullista uutta vuotta 2018!
Tammikuu: Mustan possun wellington
Huhtikuu: Possubaot kahdella täytteellä
Toukokuu: Lindströminlihapullapasta
Kesäkuu: Filippiiniläiset possuvartaat
Heinäkuu: Täplärapupasta
Lokakuu: Lämmin lehtikaalisalaatti
Marraskuu: Poroa, juureksia ja tattaria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti