22. tammikuuta 2018

Entrecôteta valkosipulivoilla

Entrecôteta tulee ostettua valitettavan harvoin, mutta onneksi edes joskus! Jostain syystä tämä maukas liha on jäänyt meidän keittiössä hieman paitsioon, mutta tästä täytyy ottaa ehdottomasti opiksi.

Entrecôte löytyy naudan niskan ja fileiden välistä, etuselän ulkofileen puolelta. Tämä ruhon osa on huomattavasti fileitä rasvaisempaa, ja näin ollen myös maukkaampaa. Lisää entrecôteta ainakin meidän pöytään!

Entrecote
650 g (2 isoa pihviä) naudan entrecotea
merisuolaa
mustapippuria
nyrkillinen voita
4 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa

Lisukkeet
Grillitomaatteja
Voissa paistettuja porkkanoita

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin (pari tuntia) ennen paistamista. Hiero lihan pintaan suola. Valmista ensin haluamasi lisukkeet.

Murskaa ja siivuta valkosipulinkynnet ja silppua persilja valmiiksi. Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Lorauta valurautapannuun öljyä ja kuumenna se savuavan kuumaksi. Lisää pannuun nokare voita ja paista entrecotepihvit kauttaaltaan nopeasti vuorotellen. Nosta uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari pihvin paksuimpaan kohtaan. Paista pihvit uunissa loppuun siten, että sisälämpö on 52 astetta.

Nosta pihvit folion alle vetäytymään. Valmista tällä välin valkosipulivoi. Sulata voi pannussa ja kuullottele valkosipulia 5 minuuttia. Lisää joukkoon silputtu persilja.

Nosta lautaselle lisukkeet ja pihvi, lusikoi valkosipulivoita päälle ja nautiskele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti