10. helmikuuta 2018

Hasselpähkinä-taatelikakku

Tämä gluteeniton kakku syntyi, kun olin juuri tutkaillut jääkaapin sisältöä ja miettinyt käyttöä kahdelle taatelipaketille. Instagram-feediä selaillessa tuli vastaan Hyvää ruokaa -blogin kuva, jossa komeili mehukas taatelikakku. Satu puolestaan oli löytänyt reseptin Viimeistä murua myöten -blogista. Puoli tuntia myöhemmin kakku oli uunissa ja ihmettelin itsekin äkillisesti iskenyttä leivontatarvetta. Diagnoosi: akuutti leipoosi.

Korvasin kardemumman kanelilla ja jätin imetysdiettaamisen vuoksi kaakaon pois reseptistä. Jauhoin ensin hasselpähkinät blenderissä ja sitten surautin tahnaksi taatelit ja vedenkeittimellä kuumennetun veden. Valkuaisten vispaaminen kuulosti kellonaikaan nähden turhan työläältä ja kananmuniakin oli jäljellä vain kolme, joten heitin ne kylmästi blenderiin taatelien joukkoon ja suorautin kuohkeaksi. Oikaisu toimi mainioisti!

Pähkinäjauhe, kaneli ja leivinjauhe sekaan, kuohkea taikinasotku kakkuvuokaan ja uuniin. Supermehukas kakku maistui lämpimänä hyvältä, mutta viilentyneenä erinomaiselta - eikä ollenkaan terveelliseltä :)

Taateli-hasselpähkinäkakku (⌀ 20 cm)
70 g hasselpähkinäjauhetta
250g tuoreita taateleita kivet poistettuna
0,75 dl kiehuvaa vettä
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ceyloninkanelia

(Jauha hasselpähkinät blenderissä jauheeksi ja siirrä syrjään odottamaan.)

Poista taateleista kivet. Lisää taatelit ja kiehuva vesi blenderiin ja surauta tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita taatelitahnan joukkoon kananmunat ja surauta kuohkeaksi. Lisää joukkoon hasselpähkinäjauhe, kaneli ja leivinjauhe.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 25 minuuttia. Kakun keskustan kuuluu jäädä mutakakkumaisen taikinaiseksi, muttei kuitenkaan raa'aksi. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti