25. maaliskuuta 2018

Paahdettu kikhernesalaatti

Vuoden toisen Glorian ruoka ja viini -lehden kannessa komeili aivan vastustamattoman näköinen lämmin salaatti kikherneistä, ruusukaalista, porkkanoista ja paprikasta. Kohta salaattia kehuttiin kilvan somessa, joten sitähän piti päästä äkkiä omassa keittiössäkin kokeilemaan (ja sitten kaiken kiireen keskellä kirjoittamaan kuukauden päästä asiasta blogiin).

Oikaisimme valmistusprosessissa hieman ja sotkimme yrttiseoksen ja kastikkeen ainekset vain yhdeksi yrttikastikkeeksi - sinnehän ne lopuksi kuitenkin samaan salaattiin sekaisin menevät. Lopputulos? Juuri niin ylimaallisen hyvä, kuin lehti antoi odottaakin!

Paahdettu kikhernesalaatti
600 g säilöttyjä kikherneitä
300 g ruusukaaleja
4 porkkanaa
2 punaista paprikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa

yrttikastike:
1 ruukku silolehtipersiljaa
0,5 ruukkua minttua
1 sitruunan kuoriraaste
0,5 dl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
2 rkl täysjyväsinappia
1 rkl valkoista sokeria
0,5 tl merisuolaa
0,25 tl mustapippuria

Huuhtele ja kuivaa kikherneet. Halkaise ruusukaalit ja porkkanat ja leikkaa paprikat isohkoiksi siivuiksi.

Levitä kikherneet ja kasvikset pellille ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuuttin ajan tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja herneet paahteisen rapeita.

Silppua yrtit ja raasta sitruunasta kuori. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Sekoita yrttikastike uunista tulleen paistoksen joukkoon ja tarjoile salaatti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti