8. huhtikuuta 2018

Ryhmä Hau -kakku

Meidän pieni suuri Pikkukokki on jo neljävuotias! Synttärikakkutoive oli jälleen selvillä jo kuukausia etukäteen: Ryhmä Hau -kakku, johon tehdään kaikki hahmot itse sokerimassasta. Hyvä idea, mutta kun tuo sokerimassaleivonta ei varsinaisesti ole vahvimpia puoliani... Siispä jotain piti keksiä, ja pian katselin joulupukin tuomia Ryhmä Hau -leluja ihan uusin silmin. Rolle pääsisi kauhakuormaajansa kanssa hommiin!

Sokerimassan lisäksi hylkäsin myös perinteisen täytekakkupohjan. Veriappelsiinit maustavat porkkanakakun mukavasti ja kakkupohja on helppo peittää tuorejuustokuorrutteella. Rolle pääsi kauhomaan kakun pinnalta hasselpähkinärouhetta. Lopputulos miellytti Pikkukokkia ja sokerimassahauvat onneksi unohtuivat. Pennut pelastivat syntymäpäivän! :)

Resepti on jälleen yksi muunnelma suosikkiporkkanakakkuohjeestani.

Appelsiini-porkkanakakku (⌀ 23 cm)
6,75 dl porkkanaraastetta (5 porkkanasta)
2,25 dl (veri)appelsiinimehua
3 dl rypsiöljyä
5 dl fariinisokeria
8,25 dl erikoisvehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2,25 tl leivinjauhetta
2,25 tl ruokasoodaa
2 tl ceyloninkanelijauhetta
1 tl neilikkajauhetta
0,25 tl inkiväärijauhetta
0,25 tl raastettua muskottipähkinää
0,25 tl hienoa merisuolaa
1 ml vaniljajauhetta
pari rouhaisua mustapippuria

kuorrute:
2 rkl (veri)apelsiinimehua
75 g tomusokeria
400 g tuorejuustoa

koristeluun:
2 rkl hasselpähkinärouhetta
Ryhmä Haun Rolle-koira

Raasta porkkanat ja purista appelsiineista mehu. Sekoita kulhossa keskenään fariinisokeri, öljy ja appelsiinimehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa noin 45 minuuttia tai kunnes taikinaa ei tartu kokeilutikkuun. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassaan ja kumoa se täysin jäähtyneenä tarjoiluastialle.

Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi ja levitä kakun reunoille ja pinnalle. Koristele kakku pähkinärouheella ja Rollen kaivurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti